Unitate protejata

De ce sa alegem Unitate protejata ?

In Decembrie 2006 a intrat in vigoare Legea nr. 448 cu privire la protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, lege care prevede ca angajatorii care au peste 50 de angajati cu contracte individuale de munca au obligatia de a angaja persoane cu handicap in procent de 4% din totalul angajatilor. Daca nu fac acest lucru, angajatorii trebuie fie sa plateasca  statului lunar 50% din salariul minim brut pe economie înmultit cu numarul de locuri pe care ar fi trebuit sa angajeze persoane cu handicap, fie sa achizitioneze servicii sau produse de la unitati protejate autorizate).

IMG_20150518_085940Colaborand cu o unitate protejata autorizata, asa cum suntem noi, aveti posibilitatea sa reduceti costurile prin redirectionarea banilor pe care-i platiti statului sub forma de impozit  in contul fondului pentru persoane cu handicap, pe bunuri sau servicii utile companiei dumneavoastra si sa le oferiti un loc de munca persoanelor cu handicap si totodata sansa de a se integra in societate. In calitate de unitate protejata autorizata, ne-am implicat in mod activ in promovarea si integrarea in campul muncii a persoanelor cu nevoi speciale punandu-le in valoare potentialul lor creativ.

Iata, in cele ce urmeaza, doar cateva  motive pentru care parteneriatul propus de noi este mai mult decat atractiv atat pentru dumneavoastra, cat si pentru noi:

Nu veti mai plati lunar, fara nici un beneficiu pentru dumneavoastra, sume importante de ordinul miilor sau zecilor de mii de lei ( în functie de numarul de angajati al companiei dumneavoastra )

Veti putea face economii la alte capitole de costuri  prin utilizarea banilor pe care altfel ar trebui  sa-i  dati  statului.  Cu acesti bani puteţi achizitiona de la  noi produsele pe care altfel ar trebui sa le platiti, in mod normal, din capitolele bugetare respective. Stim cu totii ca  o reducere (substantiala ) a costurilor este oricand binevenita, in special in aceste vremuri grele cind controlul costurilor este esential.

IMG-20150519-WA0002

In fine, dar nu in ultimul rand, compania dumneavoastra si-ar creste imaginea publica in ceea ce priveste responsabilitatea sociala si ar contribui la reintegrarea socioprofesionala a  categoriilor defavorizate.

Pe de alta parte, pentru noi parteneriatul cu dumneavoastra reprezinta sansa de a angaja mai multe persoane cu handicap.

Concluzia este simpla: este ineficient sa platiti lunar  statului, daca nu angajati persoane cu handicap, acel procent descris mai sus (cu beneficii zero…), in loc sa folositi procentul respectiv pentru achizitionarea unor produse sau servicii utile pentru compania dvs.

Iata  mai jos un exemplu de calcul,  comform cu normele legale asa cum sunt ele descrise in Instructiunile de aplicare ale legii 448/2006 , instructiuni publicate în MO din 12.11.2008

Numar de salariati 4000
Fond de handicap 4%
1/2 din salariul de baza minim brut pe tara 400
Total fd de handicap, de plata lunar 64.000,00 lei
Economie anuala (prin redirectionarea sumelor, cumparind de la unitati protejate autorizate) 768.000,00 lei

  In speranta unei colaborari reciproc avantajoase, va asigur de intreaga noastra consideratie.Iata  mai jos un exemplu de calcul,  comform cu normele legale asa cum sunt ele descrise in Instructiunile de aplicare ale legii 448/2006 , instructiuni publicate în MO din 12.11.2008 

Administrator

Octavian Curea